Det praktiske i forbindelse med at flytte sammen

At flytte sammen med kæresten

Der kommer en række praktiske gøremål når beslutningen om at flytte sammen er taget. I det følgende kommer der en beskrivelse af hvad der skal gøres når beslutningen om at flytte sammen med kæresten er taget.

Opsig dit nuværende lejemål

    • Typisk er der 1-3 måneders opsigelse, du kan læse dette på din leje kontrakt. Er du i tvivl, kontakt da din udlejer. Husk at det er fra du afleverer lejligheden færdiggjort incl. flytte syn.
    • Undersøg om du ved udflytning har pligt til at rengøre og male. Der kan være ganske stor forskel på kravene ved udflytning. Et godt tip, er at snakke med viceværten og spørge indtil hvad der skal gøres, og hvor høje krav de har. Jeg har erfaret at visse boligforeninger helst vil have professionelle til at male ved udflytning, og derved sætter ekstremt høje krav, hvis man gør det selv. Derfor forhør dig ved viceværten, så du ikke bruger unødig tid og penge på at male. Der er bolig foreninger der stiller maling til rådighed ved fraflytning, det er værd at tage med, da der er penge at spare.
    • Sørg for udlejer aflæser el, vand og varme. Husk at få en kvittering, så er du sikret hvis der senere skulle opstå tvivl.
Flytter du hjemmefra og modtager SU, meldes flytningen til SU kontoret og din uddannelsesinstitution.

 Adresseflytning

    • Du har pligt til at melde flytning til folkeregisteret. Det kan med fordel gøres allerede 4 uger inden din flytning, men skal være gjort senest 5 dage efter. Det gøres nemt via borger.dk
    • Meld flytning til Post Danmark for at få videresendt din post. Servicen gælder 6 mdr, men du kan få perioden forlænget yderligere 6 mdr.
    • Du kan vælge en ny læge hvis du flytter længere væk.

Spar penge

Der kan være penge at spare

    • Der kan være mange penge at spare når man flytter sammen, man nøjes med en husleje, mens det samlede budget til f.eks. mad, el, vand og varme falder.
    • Undersøg jeres forsikringer, specielt indbo og ulykkes forsikring. De kan typisk erstattes med en “Familiens basis forsikring”, der dækker det hele.
    • Afmeld udgifter der ikke længere er nødvendigt at have dobbelt, f.eks. internet, licens og tv pakke.
    • Undersøg om der er mulighed for boligsikring eller boligydelse på borger.dk.
    • Lav madplaner, og køb stort ind, det gør det billigere end små indkøb.

Lån til beboerindskud

For at kunne låne til beboerindskud, kræves det at du flytter i almen bolig. Herefter kan du søge kommunen om lån til indskud. Det kan enten gøres ved fysisk at møde op hos kommunen, eller alternativt kan det gøres hos borger.dk.

Flytning med børn

Flytter du væk fra dit nuværende nærområde, og har brug for skole eller dagpasning. Der er forskellige regler alt efter hvilken kommune den nye bopæl befinder sig i. Derfor er det nødvendigt at kontakte kommunen  for at høre nærmere om hvilke muligheder der er. Du kan finde alle disse informationer på kommunernes hjemmesider.