Ferie, billigere alternativ – Kør selv ferie til vandland

Selvom der skal spares penge, så er det stadig hyggeligt at komme på ferie. Der er mange muligheder, den billigste ferie er selvfølgelig er den der holdes derhjemme uden at komme nogen steder. Har du børn, er det altid rart at der sker noget. Det kan dog blive en dyr fornøjelse hvis nogle af de populære danske turistmål benyttes. Det behøver ikke at være en tur i LEGO land, eller en af de mange andre parker i sommerlandet, selvom det er hyggeligt.

En tur i LEGO land ryger hurtigt op på over 1000kr alene for indgangen for et par voksne og børn. Skal der også is og mad til, bliver det lynhurtigt en meget dyr dag. Ved LEGO land eksemplet er det altid muligt at finde rabat kuponer, så vær opmærksom på at du i alt fra æg til morgenmadsprodukter kan du få rabat kuponer hvor du får halvpris på nogle af billetterne. Det hjælper på prisen. Det samme gør sig gældende for næsten alle andre aktiviteter i kan besøge. Undersøg om der er måder som giver billigere entre. Sørg for at planlæg besøget inden, og hav mad med hjemmefra. Selv hvis du ikke gider at lave mad hjemmefra, så sælger Netto, Fakta, Aldi m.fl. pølsehorn som altid er et stort hit for børnene. Det skærer drastisk ned på omkostningen ved at der ikke er behov for at købe maden ude.

I skolen kan der være lidt et pres på børnene når de hører alle andre skal afsted på eksotiske ferier under sydens sol. Har I bil, så er det muligt at kunne tage på billigere ferier ved selv at køre syd for grænsen. Det kunne f.eks. være vandland som weissenhäuser strand eller Bispinger Heide. Sidst nævnte ligger lidt længere væk, men prisen er også lavere. Er der ikke behov for vandland på området, kan der findes ganske billige hoteller eller AirBnB rundt omkring i Europa. Der findes også et stort antal campingpladser hvor der er gode faciliteter og priserne er til at være med til.

Vi har selv været mange steder, bl.a. i Weissenhäuser Strand og Bispinger Heide og det er måske ikke super moderne huse/lejligheder, men de er funktionelle og ganske fine hvis du ikke sætter forventningerne for højt. Det er selvfølgelig langt fra gratis, men i forhold til en flyvetur til sydens sol, så er det et billigere alternativ. Børn og voksne har mange timers underholdning i vandlandet, mens der rundt på området er en række aktiviteter. Der er flest i parken omkring Bispinger, de fleste koster dog penge, men legepladser og muligheden for at klappe dyr koster ikke noget. Der er desuden et legeland og underholdning i hovedbygningen.

I Weissenhäuser er det nemmere at begå sig på engelsk end i Bispinger. Vores oplevelse at der var langt mellem medarbejdere der talte andet end tysk.

Priserne på mad er ok sammenlignet med danske priser. Børneretterne koster mellem 4-6 euro, mens dyreste ret på menu kortet var omkring €25. Skal der spares lidt flere penge, så er der mulighed for at lave mad i huset. I Bispinger var ingen ovn, kun mikroovn og gas blus. Og selvfølgelig kaffemaske, brødrister mm. samt vaskemaskine.

Som regel er der 15-20% at spare hvis opholdet bestilles 3-4 mdr inden afrejsen, så det er helt sikkert værd at tage med.

Afbudsrejser – hvis sommeren er god

Alternativet er hvis sommeren er rigtig god, så falder priserne på ferierejserne sydpå, hvilket kan give nogle fantastiske tilbud på rejser. Hvis der vælges et sidste øjebliks tilbud med et uspecificeret hotel, er det muligt at komme endnu billigere på ferie. Dog er afhænger udvalget meget efter vejret, og er vejret dårlig i Danmark, så er det svært at finde afbudsrejser til billige penge.

Ved de helt billige rejser syd på koster det 1200-1500 kr, enkelte gange kan du være heldig at finde noget til under 1000 kroner. Det er ikke sikkert hotellet er noget at råbe hurra for, og det er tvivlsomt at der er aircondition. Til prisen er det svært at være utilfreds, og så længe det er i et område hvor der er noget at give sig til, så går dagene hurtigt, og værelset er kun til at sove i.

Hvis flyselskaberne har enkelte sæder tilbage i flyet de bare skal af med, så kan det være du kan få fly turen for under 500 kroner. Jeg har lige haft tjekket og set at der er fly til f.eks. Kreta og Kos til 499 i henholdsvis 8 og 15 dage.

Til den pris så kan bilferier ikke konkurrere på prisen.

Andre billige ferietyper

Ved at benytte AirBnB eller andre lignende tjenester, kan der lejes boliger over det meste af verden, som regel får du mere plads til billigere penge end tilsvarende hoteller. Har du der i mod noget familie der tager syd på, så var det måske muligt at låne deres hus/lejlighed og derved have mulighed for at se et andet sted i landet uden det koster alverden.

Det kan også være en mulighed for at tage på ferie hos familien, så er der til meget hyggelig tid med familien.

Camping er en anden form for billig måde at få en ferie på. Selvfølgelig ikke billigt hvis du først vil købe en campingvogn, telt og alt tilbehør, men er det en form for ferie eller weekend underholdning i ønsker at benytte fremover, så kan det være en billig måde at komme afsted på. Til dem der ikke ønsker at sætte en masse penge i camping udstyr, så tilbyder en lang række forskellige campingpladser og feriecentre at du kan komme og bo i et allerede opsat telt eller i en campingvogn mod betaling. Førstnævnte er så den billigste måde. Det er ikke kun i Danmark du har denne mulighed, for at det samme gør sig gældende mange steder syd på.

Der er også muligheden for I allerede kender nogen der har campingudstyr i kan låne.