Flytte sammen – Budgetskema

Når et par flytter sammen, er der udgifter som optræder dobbelt, f.eks. husleje, forsikringer, mad, licens, internet mm. Fremover kan i nøjes med at betale disse udgifter fælles. Det er noget der kan mærkes på økonomien. Flytter i sammen i en dyrere lejlighed, så kan den højere månedlige udgift til huslejen trække udgifterne ned af.

Få overblik over din økonomi

Det er en god idé at samle jeres udgifter, og se hvilke der er dobbelt, hvilke der ikke længere er fuldt dækkende (f.eks. forsikringer) så i ved hvad i har af udgifter og indtægter hver måned. Til det formål er et budgetark en god begyndelse. Et budgetark giver jer mulighed for at synliggøre alle indtægter og udgifter på en overskuelig måde, og se hvilke måneder hvor de største udgifter ligger. For at gøre det nemmest muligt, så er det en god idé at få oprettet en budgetkonto i banken så alle fælles udgifter betales derfra, og i overfører penge hver måned til denne. På den måde betales det samme ind hver måned, og det udjævner de variationer der kommer henover året.

De dyreste måneder er typisk der hvor der skal betales ejendomsskat, forsikringer og lignende. Falder betalingsfristen uheldigt, kan der være måneder hvor der er mere end dobbelt så store udgifter som de billigste.

Eksempel på budget

Du finder et budgetskema her på siden, hvor du også kan læse mere om bank kontoer, budget og økonomi. Nedenfor ser du et eksempel på typiske månedlige udgifter. Du kan bruge dem som inspiration når du udfylder budgetskemaet.

Indtægter, efter skat.

  • Løn, SU, boligsikring mm. 15.000 kr.

Udgifter, pr måned.

  • Husleje, el, vand og varme
  • SU Lån/forbrugslån/øvrige lån
  • Internet, mobil, Tv pakke, medielicens, forsikringer
  • Transport, kontingenter (Sport), fagforening og A-kasse
  • Vuggestue/dagpleje mm
  • Almindeligt forbrug til tøj, gaver, sko mm.

Der kan være mange penge at spare ved at afmelde dobbelt udgifterne, samt services du ikke benytter dig af, eller benytter dig nok af. Ved ikke længere at have abonnementer på både Netflix, HBO Nordic, Youbio og ViaPlay, så er der mange penge at spare. Du kan vælge mellem tv pakke i stedet for den store pakke. Afmelde fitness eller andre kontingenter hvis du ikke benytter dig af dem.