Forsikringer når du flytter hjemmefra

Det er vigtigt at have styr på sine forsikringer når du flytter hjemmefra. Der er desværre mange unge som ældre der ikke har styr på sine forsikringer, hvilket kan blive en dyr fornøjelse hvis du ikke er dækket korrekt når uheldet skulle være ude. Hvad end du forvolder skade på en anden, eller din bolig brænder. Så står du tilbage med hele regningen.

Nu er forsikringer ikke det mest sexede i verden, og du har derfor ikke nødvendigvis styr på hvad du har behov for. Herunder kan du læse lidt om de basale forsikringer.

Forsikringer du bør overveje når du flytter hjemmefra:

  • Indboforsikring/Ansvarsforsikring/Familieforsikring:
    • Er du under 21 år og bor alene, så kan du være dækket af dine forældres indboforsikring, så snak med dine forældre om at tjekke deres police/forsikringsbetingelser.
    • Indboforsikring, dækker dit indbo ved brand, tyveri mm. Ofte er der også en ansvarsforsikring der dækker hvis du forvolder skade på andre personer eller ting.
    • Indbo og ansvarsforsikring sælges af visse forsikringsselskaber som Familieforsikring, kært barn har mange navne.
  • Ulykkesforsikring:
    • Dækker hvis du kommer til skade. Der kan være forskellige tilvalg der kan være nyttige, f.eks. ved tandskader. Dyrker du ekstrem sport, så dækker en normal ulykkesforsikring ikke, og du skal have tilkøbt nødvendige ekstra moduler. Det kan være ved motorsport, MMA, paragliding osv.

Øvrige forsikringer

Du får uden tvivl brug for flere forsikringer, eller udvidelser af de ovenstående på et tidspunkt. Skal du ud og rejse, så dækker det gule sygesikringskort ikke længere. Du kan i stedet få et blåt sygesikringskort gratis fra kommunen. Det dækker dog ikke lige så godt som det gule. Du bliver i stedet betragtet som en EU borger fra det pågældende land du rejser i, hvilket betyder at du kan være udsat for delvis egen betaling. Rejser du uden for EU bør du altid tegne en rejseforsikring.

Vil du være på den sikre side, så findes der rejseforsikringer du kan tegne med når du bestiller rejser til udlandet, eller alternativt kan det tegnes hos dit eget forsikringsselskab.

Er du lige flyttet hjemmefra, så overvej nøje hvor tit du skal ud og rejse og om det kan betale sig at betale årligt for det.

Det er desuden lovpligtigt at have ansvarsforsikring når man har en bil, knallert, hund eller hest. Har du bil, kan du tegne kaskoforsikring, der dækker skader på din egen bil, den er valgfri.

Selvrisiko/dækning

Det er en jungle af købe forsikringer, de forskellige produkter som forsikringsselskaberne har på hylderne dækker forskelligt, og har forskellig selvrisiko. Derfor er det vigtigt at kigge på mere en bare prisen for de enkelte produkter. Der er stor forskel på om du har 0 kr eller 5.000 kr i selvrisiko på hver skade.

Læs mere om forsikringer på forsikringogpension.dk.

Eller læs vores guide til hvordan du finder de billigste forsikringer.