Lån penge uden sikkerhed

Det er ikke alle der kan få et lån uden sikkerhed, og at kunne vil være en drømmesituation. I praksis betyder det at du kan gå ned i din lokale bank/sparekasse og få penge med derfra, uden at stille hverken bil, bolig eller andet som sikkerhed. Er du ikke i den situation, så kan der være mange årsager, f.eks. at du ikke har noget du kan stille som sikkerhed for lånet, eller fordi du er registreret som dårlig betaler, eller noget helt tredje. Vil du gerne have et lån alligevel, så findes der selvfølgelig muligheder for dig alligevel. Du skal bare ikke tro det bliver det billigste løsning du får, da mange låne firmaer tager sig rigtig godt betalt for at låne penge ud uden sikkerhed. Grunden til at det koster mere, er fordi risikoen for dem er tilsvarende større.

I denne artikel fokuseres der på hvordan du finder det rette lån til billigste penge. For står du og mangler penge til noget, så er det rart at du kan få fat i pengene, også selv om det kommer til at koste lidt mere.

Ulempen ved at låne uden at stille sikkerhed

Som nævnt i medierne har bankerne givet alle deres kunder en rating, som gælder om hvor gode kunder de er. Meget groft sagt, så har direktøren nemmere ved at låne penge til mere favorable vilkår end kassedamen. Du kan synes det er uretfærdigt når direktøren har flere penge at betale sine regninger med end kassedamen. Det er kold og kynisk forretning, og det bliver der ikke ændret ved.

sikkerhedsnet

Det betyder at den rating du får af banken vurderes ud fra hvor sandsynligt banken mener det er, at du betaler de afdrag og renter der er på lånet, til de er betalt helt tilbage. Det er derfor at hvis din indkomst er mindre, du har flere børn, og måske et job der kan blive outsourcet til Polen. Så betyder det ikke nødvendigvis at du ikke kan få et lån fra banken, du vil dog komme til at betale mere i renter. Hvis du kan stille sikkerhed for lånet, så kan du forhandle bedre renter på plads. Det kan også være de kræver sikkerhed for at du overhovedet kan få lånet. En anden måde at få et lån på i banken er at få en til at kautionere for en. En kautionist, er en person der indvilliger på at ville betale lånet tilbage hvis du ikke selv er i stand til det. For banken betyder det at de har mindre risiko, og derved er mere sikre på at få pengene tilbage.

Har du ikke mulighed for at få en kautionist, eller ikke kan stille nogen former for sikkerhed, så kan du se at gebyr og renterne vil blive meget højere end du normalt kan få. Det betegnes som Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP).

Hvilke lån kræver ikke sikkerhed?

Lån til det du lige står og mangler. Sloganet har du hørt i fjernsynet, i radioen, og set i reklamer. Men D|E|R er ikke alene om at reklamere, du har uden tvivl også set reklamerne med Peter fra L’easy og den meget uheldige Luffe i TV reklamerne. Der kan hurtigt nævnes adskillige firmaer, der alle udlåner penge, enten med lovning på hurtige sms lån, kvik lån, eller forbrugslån. De hurtige lån bruges meget forskelligt, alt fra hjælp til en bytur, til de større lån til forbrugsvarer som rejser, fladskærme og tøj. Det kræver ikke du stiller nogen form for sikkerhed. Årsagen til det store udvalg af långivere på det danske marked er selvfølgelig at det er en god forretning. For at få de hurtige lån betaler man en meget høj rente. Andre reklamerer med at du kan få det rentefrit, og tager i stedet et gebyr for oprettelsen, eller også er deres varer prissat meget højere end du kan købe det andre steder. Opfindsomheden er stor for at lokke penge ud af låntagerne.

Når man er registreret i RKI og gerne vil have et lån

Der er over en halv million mennesker registreret i RKI i Danmark. Det lyder utroligt, men det er fakta. Det betyder også at låne udbyderne tager en stor risiko når de udlåner penge uden sikkerhed. Den rente der betales er med til at dække de folk der ikke betaler deres afdrag. Långiveren sender disse folk til RKI, men da de ofte ikke ejer noget, så er der ikke meget at gøre. Står de i RKI, så kan de ikke låne penge andre steder indtil de har indfriet deres fulde gæld. At være i RKI er et begreb som dækker over at du skylder penge som du ikke har betalt tilbage. Det kan være alt fra en enkelt regning fra en ubetalt vaskemaskine, til et forbrugslån der ikke er betalt. Du kommer først af listen når din gæld er blevet indfriet.

Er det så fair at dem der rent faktisk opfylder deres forpligtelser over får långiveren er med til at finansiere tabet fra dem der ikke betaler deres lån? Det er ikke fair, men det er ikke anderledes end forsikrings selvskaber gør overfor forsikringstagerne. Ved at være en stor fælles gruppe, sikrer det enkelt personer for at ende med en kæmpe udgift, mens andre nok kunne have fået forsikringen endnu billigere.

RKI

Hvis du sætter dig i långiverens sted, så forstår man godt at de ønsker en regel om at man ikke må være i RKI for at låne hos dem. Har du ubetalt gæld, så er chancen for at du igen ikke betaler rettidigt relativt stor. Sagt på en anden måde, så vil du sikkert også hellere låne penge ud til en du ved der betaler tilbage, end en du ved der aldrig betaler. Firmaerne er ikke sat i verden for at være søde overfor dig, men derimod skabe overskud, og det gør de ikke ved at tabe alle pengene på dårlige udlån. For lige meget hvor høje renter eller hvor mange gebyrer de sætter på lånet, så hjælper det intet hvis de ikke betaler tilbage.

Gode råd når du skal låne penge

Det absolut bedste sted at starte er at gå ind på hjemmesiden Mybanker.dk. Mybanker er en sammenlignings service på banker, over hvor dyre/billige de er. Det gør det nemt at sammenligne priser på forskellige lån hos de fleste af de danske banker.

En anden god måde at sikre de billigste priser på, er at spille bankerne ud mod hinanden. Få et tilbud på hvad du kan låne til hos din nuværende bank, og kig så forbi de andre banker der er i dit område. Det kunne være Nordea, Lån og Spar bank, eller en hel tredje bank i dit område. Husk at spørge indtil hvad de forskellige rådgivere ligger vægt på når de skal låne penge ud, for jo flere områder du kan opfylde, jo billigere bliver dit lån, og jo færre penge skal du betale tilbage hver måned.