Få et lån

Der findes mange forskellige typer lån. Boliglån og banklån er stadig de mest almindelige, mens mange af de nye typer lån er blevet meget populære. F.eks. SMS lån, quick lån, forbrugslån. Du kan få finansiereret dine indkøb på næsten alt direkte ude i butikken. Du kan få finansieret alt fra et tv til en øjenoperation.

Billig lån i banken

Det er blevet sværere at låne penge i banken, end det var før finanskrisen. Kravene er blevet hævet til hvad du skal have af rådighedsbeløb. Tidligere kom mange forbrugslån fra friværdi i boligen, dog har situationen ændret sig markant. Huspriserne har taget et stort fald, og F1 lånene er blevet ændret, så det ikke længere er muligt at have et lån på 80% af boligens værdi uden afdrag. Der er desuden rigtig mange danskere der er blevet teknisk insolvente efter finanskrisen.

Selvom finanskrisen har skærpet kravene til at kunne optage lån i banken, er at priserne er meget lavere end de hurtige forbrugslån. Hos banken kan du få lån og kassekredit. Du betaler et gebyr for oprettelse af et lån, samt en rente. Herefter betaler du lånet af på det aftalte antal måneder. En kassekredit er derimod et ekstra rådighedsbeløb der tilføjes til din bank konto. Har du 10.000 kroner stående og får du en kassekredit på 30.000 kroner, så bliver dit indestående rådighedsbeløb 40.000 kroner. Du betaler først renter til banken når du har brugt 10.001 krone. Renten på en kassekredit er typisk meget højere end et almindelig lån, dog er det meget fleksibelt.

Der er fordele og ulemper ved begge lån typer, og det kan godt betale sig at overveje hvilket behov du har inden du kaster dig ud i den ene eller anden model. For selvom renten på kassekreditten er højere end på lånet, findes der eksempler på at det er den billigste måde at låne penge på. Ihvertfald så længe du ikke forvandler kassekreditten til at være en del af dit forbrug, og kontoen derfor stadig må gå i nul.

For at få et lån i banken kræver det at du kan betale lånet tilbage, enten at du har et fint rådighedsbeløb, eller en sikkerhed du kan stille for at få lånet. Vil du låne penge uden sikkerhed, så læs mere her

Hurtige forbrugslån er dyre lån

quicklaan

Det er blevet nemt og hurtigt at få lån. Du kan i næsten alle butikker få et lån på under 15 minutter. Fælles for alle de hurtige lån er at det yderst sjældent kan betale sig i forhold til billige lån i banken.

  • Quick lån
  • SMS lån
  • Forbrugslån

Der er mange muligheder for at optage hurtige lån. De mange selskaber der tilbyder denne type lån lukrerer på de personer der ser noget når de er ude og shoppe, og bare må have det. Det betyder de har brug for pengene nu og her, og så er det jo nærliggende at tage et lån hvor pengene er klar 15 minutter senere. Der betales ofte et stort oprettelses gebyr og en meget høj ÅOP (Årlige omkostninger i Procent). Der er forskellige måder firmaer kan få lånene til at lyde billige, enten ved det produkt du køber er dyrere end normalt. Der bliver skruet på mange parametre, for at få lokket brugere i fælden.

Skal du vente en dag eller to på at få pengene, kan det være du når at ombestemme dig, og alligevel godt kan se at det ender med at blive for dyrt at købe via et quick lån.