Flytte hjemmefra – Hva så nu?

Er det blevet tid til at flytte hjemmefra? Hvis svaret er ja, så har du sikkert en lang række spørgsmål om hvad der skal til. Du vil på denne side, samt på de øvrige sider i menuen “Flytte hjemmefra” finde svar på dine spørgsmål. Denne side kan fungere som din guide til hvordan du klarer dig igennem din transformation fra hjemmeboende til udeboende.

Før flytningen

Inden du kan flytte hjemmefra er der x ting du skal tage stilling til:

1) Hvor meget har jeg til råd til at betale i husleje?

Læg et budget og find ud af hvad du har råd til at bruge på husleje. Som du kan se på siden er det vigtigt du tænker alle dine udgifter ind, så du ikke ender hver måned med minus på kontoen. Du skal huske

2) Hvor vil jeg gerne bo?

Du må gerne have en idé om hvor du vil flytte hen, skal det være i nærheden af ens forældre, tættere på skolen, eller er det midtbyen der trækker? Der er fordele og ulemper lige meget hvad man vælger, typisk er det billigere jo længere du kommer væk fra midtbyen.

3) Skal du vælge eje, leje eller andelsbolig, og hvordan finder man en bolig?

Læs mere i guiden bolig varianter her på siden, om de forskellige typer bolig.

4) Hvad skal jeg have med, og hvad skal jeg have købt?

Det varierer utroligt meget hvad behovet er. Nogen flytter hjemmefra og kan klare sig med en madras på gulvet og takeaway. For at du ikke skal starte helt fra bunden kan du bruge Flytte hjemmefra – Huskeliste. Her finder du en liste over hvad du behøver når du flytter hjemmefra.

5) Hvad koster det at flytte?

Det kommer an på den bolig type du vælger. Ved lejebolig koster det typisk 3 måneders husleje i depositum. Huslejen kan være med eller uden a conto el/vand og varme. Bemærk at a conto betalingen typisk er udregnet efter den tidligere udlejers behov. Hvilket kan betyde en større regning ved årets udgang, hvis du f.eks. bruger mere strøm og varme. Udover hvad du finder ovenover i punkt 4 kommer der udgifter til maling, møbler, ledninger, og alt det løse.

6) Meld flytning / Adresseændring

Når du skal flytte, er det også vigtigt at oplyse din nye adresse til det offentlige. Det har aldrig været nemmere end det er nu. Læs hvordan du gør i guiden Huskeliste ved flytning. I guiden finder du også links til at ændre din SU, får videresendt din post mm.

7) Lav budget og madplan

Ok, det er ikke strengt nødvendigt. Ønsker du at have styr over din økonomi, og gerne vil spare penge på de kedelige ting? Så bør du lave budget og madplan.

8) Er der andet jeg skal tænke på i forbindelse med flytning?

Uden tvivl, på denne side kan du finde mange gode guider, fra hvordan du sparer penge på strøm, til hvordan du laver nem og billig mad. Synes du at der mangler guides, så skriv endelig til os.