Ferie i Bispinger Heide

Vi har et par gange været i Weissenhäuser Strand fordi ungerne elsker badeland. Seneste ferie var specielt faren klar til at der skulle ske lidt nyt og være nogle andre ting at kunne besøge i løbet af ferien. Derfor gik jagten på et badeland i relativ kort køreafstand fra Danmark. Her faldt valget på Bispinger Heide, der ligger ca. 2½ time fra grænsen. Selve bookningen af ferien gik nemt gennem friferie, og billet mm. Kunne printes ud og tages med.

Værd at vide inden turen

Kan du ikke forstå noget som helst tysk, så bliver det en mere interessant tur, for det er måske 1 ud af 5 der kan en smule engelsk. Enkelte skilte er dog oversat, så det meste burde kunne klares med fagter og pegen på menukort mm. Aktiviteter med guides, er på tysk, og i hvert fald de aktiviteter vi prøvede, var det kun på tysk. Det skal lige siges at vi ikke er ret gode til tysk, men det gik alligevel.

Ved ankomst til Bispinger Heide Parc Resort

Vi blev selv positivt overrasket, da vi blev guidet hen til drive-in check-in. Da vi troede det betød at vi havde hjemmeprintede billetter. Det var så ikke tilfældet, så efter at have holdt 20 minutter i kø, så fik vi at vide at vi skulle parkere bilen og gå til receptionen til check-in. Herefter var det 25 minutter mere i kø inden den tysk talende receptionist kunne fortælle at når vi var fra Danmark, så skulle vi udfylde en seddel. Så blev jeg igen sendt ud af køen for at udfylde sedlen for så igen at skulle stå i kø.

Så 2 tip til andre der skal til Bispinger Heide. Parker så lang nede på p-pladsen som muligt, gå hen til receptionen og find et skema der skal udfyldes med navn på den primære rejsende med adresse mm. Samt navnene på alle der skal bo i samme hytte. Det vil gøre det meget nemmere og hurtigere at komme til hytten.

Derudover må der ikke parkeres på området, dvs. nøglen udleveres, der køres til hytten, pakkes ud, og herefter parkeres der på p-pladsen igen. Er det et hus der ligger langt væk fra den centrale del, dvs. badelandet, så skal der forventes en del ture på gåben. Det er dog muligt at leje cykler, prisen ligger ca. på €27 for en cykel i 3 dage. Derudover er det muligt at leje en golfvogn, det er ikke helt billigt, og der er et begrænset antal.

Området omkring badelandet

For badelandet – Aquadome – er sammen med – Marketdome – de primære områder. Da de 2 domes hænger sammen, er det omdrejningspunket for parken. Alle spisesteder og underholdning ligger her. Der er en række forskellige spisesteder, alle er rimelig prissat. F.eks. koster en weinersnitchel €14 og en halv liter Becks fadøl ca. €4. Der findes forskellige restauranter i domen og en af dem skifter også menu kort alt efter hvilken tid på dagen du kommer. Pizza om aftenen og til middagstid serverer de pandekager, både mad pandekager og den mere hyggelige slags.

Herudover findes der 3 forskellige butikker med tøj, legetøj og badetøj o.l. En bager med kager og søde sager. (ja ja, kunne ikke lige lade være). Der findes et større bar område med mulighed for at se sport, spille forskellige spil, der er et område med spillemaskiner, og der er desuden et legeland, samt forskellige baner til badminton, ”racerbane” til små ikke hurtige biler, samt alt muligt forskelligt. Lige ved siden af legelandet, er der et udendørs klappeland, hvor det er muligt at klappe dyr. Det er dog en tynd omgang, da der kun var 4 geder og et par høns der var løse i området. Der var et stort bur med 2 hamstre, dog ikke nogen der kunne klappes. Derudover lignede det at der var et sted der havde åbent indimellem hvor der kunne klappes kaniner.

Der var både og både formet som svaner der kunne lejes. Rundt om søerne var der desuden strande, om end det er forbudt at bade i vandet i søerne. Så var det ganske hyggeligt. Det samme gør sig gældende for alle områderne, det var utroligt hyggeligt at bevæge sig rundt på området, og der var alle mulige former for aktiviteter der kunne benyttes. F.eks. en lille fodbold bane med elektronisk væg der kunne vise hvor hårdt man sparkede, eller bruges til at spille væg med elektronikken der holdte styr på hvilke firkanter der blev ramt mm. Der er en beach volley bane, flere aktivitetsstier og mange legepladser til alle aldre spredt udi området. Der er både vej og stier rundt, og området er hyggeligt og rent.

Gider man ikke gå rundt, er der ca. hvert 45. minut en bus der kører rundt i området hvor man kan hoppe af og på som det passer en.

Pris eksempler: En tur på trampolin koster ca. 40-45 kroner, en tur i en svane båd koster ca. 95 kr for en time. En softice ca. €1.70, en ”stor” 0,3 liters slush ice i krus ca. €2.70.

Badelandet

Det er badelandet der er omdrejningspunktet for Bispinger Heide. Det er til mange gode timers underholdning for både de mindste og de lidt større. Det kunne dog have været rart at der havde været lidt mere for mellemgruppen. De små får flere områder hvor de kan boltre sig i, og gulvet er ekstra skridsikkert, så sammenlignet med gulvet hen til børneområdet i Weissenhauser, så er det mange gange bedre. Den centrale lagune har jævnligt bølger der er ganske sjove at bevæge sig ud i, der er flere vandrutsjebaner både inde og ude. Der er et område hvor man kan komme indefra og ud, her er et net så der kan spilles med bold, eller man kan ligge og hygge sig med bobler og varmt vand og nyde solen. Vandet er rigtig dejlig varmt her. Der er en tur ned herfra der ender indenfor. Det er ikke den vildeste tur, men passer meget godt til børnene. Der er også øvrige vandrutsjebaner der er mere gang i.

Der er fyldt med palmer, og grønt i badelandet, så det giver et indtryk af at være under mere sydlige himmelstrøg når der svømmes rundt i området. Det betød dog også at der ind imellem var blade i vandet.

Der er et kæmpe boblebad, med rigtig varm vand og plads til mange mennesker. Der er mulighed for gratis at låne flydeveste, som de små der ikke kan svømme kan have på. Der er også mulighed for at leje dykkerudstyr så man sammen med en instruktør svømmer rundt med maske og ilt på ryggen.

Der er mange omklædningsrum, og det er nemt at få et skab til sine ting Der skal bruges 1 eller 2 euro mønter til skabene, som man får tilbage når nøglen afleveres i skabet. Der er ikke opdeling i mænd og kvinder, men der i mod 2 områder med fælles brusere. Det betyder at folk i et vist omfang skipper afvaskningen inden, eller kun hurtigt er inde og vaske sig af uden på badetøjet.

Selvom der var forbud mod at tage tennis eller tungere bolde med ind i badelandet, så var det ikke noget der blev overholdt. Der var også forbud mod at tage billeder, men alligevel så vi flere svømme rundt med GoPro kameraer, mobil telefoner og vand kameraer. Vi oplevede ikke at der var nogen der håndhævede disse regler.

Hytterne

Vi havde selv lejet en 3 værelses hytte, den er ganske fint bygget op, der er et soveværelse med skabe, samt et værelse med to senge der kan flyttes fra hinanden. Badeværelse med badekar og 2 håndvaske, toilet for sig selv. En stor stue med kamin og udgang til terrasse. Køkkenet er adskilt med en halvvæg fra stuen. I vores hytte var der 4 gas blus, mikroovn, køleskab med lille fryser, opvaskemaskine, kaffemaskine, brødrister og elkedel. Der var massere af forskelligt service. Alt i alt havde hytten stort set alt hvad der kunne forventes. Vi havde et par dage med regn, og der kunne godt blive lidt fugtigt indenfor når der samtidigt skulle tørres tøj, håndklæder mm.

Vi endte med at lave mad nogle dage i hytten, og det fungerede ganske fint. Der var også mulighed for at købe en pakke med forskelligt kød der blev leveret direkte til hytten, sammen med f.eks. grillette eller en fondue. Pizza stedet leverede også ud.

Gode ting

 • Vandlandet var stort og virkede ikke overfyldt
 • God funktionel hytte
 • Massere af ting at give sig til i området
 • Fantastisk område at gå ture i med søer og skov
 • Området virkede ikke overfyldt
 • Mulighed for at grille udenfor på terrassen
 • Handikapvenligt. Også mulighed for at parkere inde i parken med handikap skilt. Specielle omklædningsrum, toiletter mm.

Dårlige ting

 • Alting koster penge, prissætningen er svær at forstå, da nogle ting virker meget dyre
 • Får man en hytte i den helt forkerte ende af parken, så er der rigtig langt at gå
 • Begrænset udvalg af børneretter i restauranterne
 • Bilen skal parkeres på p-pladsen, så en ”hurtig” tur til Bispingen mm. Kræver stadig en lang gå tur inden.
 • Fælles baderum – dårligere hygiejne i badelandet.

 

Der er mange ting at se i nærheden, og der er ca. en times kørsel til Hamborg, så der er rigelig med shopping muligheder der.

Oplevelser i nærheden af Center Parcs Bispinger Heide

Selve parken ligger i udkanten af Bispingen, hvilket er en lille by med 6-7000 indbyggere. Det betyder også at butikken indeholder indkøbsmuligheder, apotek, slagter og flere caféer og restauranter.  I Bispingen og omegn finder du flere seværdigheder hvor Snow Dome er den mest besøgte.

Snow Dome – Bispingen

Hos Snow Dome kan du stå på ski hele året. Anlægget ligger kun 5 km fra Center Parcs, og dækker ikke mindre end 23.000 kvm. Centret er blevet renoveret i 2013, og har både lift og lækker sne til hele familien. Du kan både stå på ski eller køre på snowboard. I Rodel Park kan du køre på kælk eller bobslæde på en 300 meter lang piste. Foran hallen er der en lille skateboard rampe der kan benyttes gratis. Bag centeret er der et stort bølgebassin hvor der kan surfes i høje bølger. Sidst nævnte har kun åbent i sommerhalvåret da det foregår udendørs.

Ralf Schumacher Kartcenter – Bispingen

Vi fik ikke selv lejlighed til at prøve denne af, men jeg var inde og kigge. Havde knægten været større, så havde det helt sikkert været noget vi skulle prøve. Ralf Schumacher Kartcenter er en 600 meter lang indendørs go-kart bane, mens der udenfor er en 1100 meter lang bane. Der var også bowlingbaner. I følge promoveringen, så har Ralf Schumacher været med til at planlægge banen for at give den helt rigtige F1 følelse.

Das Verrückte haus – Bispingen

Lige ved siden af go-cart centeret finder du det forrykte hus der vender på hovedet. Indenfor i huset hænger alt også omvendt, dvs. alt vender på hovedet. Huset er ca. 110 kvm, og giver rig mulighed for nogle sjove billeder. Det koster €5 for voksne og €4 for børn.

Designer outlet Center – Soltau

Et kvarters tid fra parken ligger der et outlet center med mere end 80 butikker. Vi var ikke voldsomt imponerende, da det ved flere af butikkerne ikke føltes som om der var den store forskel på hvad der havde været af tilbud i Hamborg i forhold til at dette var et outlet center som skulle være endnu billigere. Vi fandt dog nogle gode tilbud i Nike shoppen.

Hamborg

Ca. en times kørsel væk ligger Hamborg, her får du virkelig storby følelsen, da byen har mere end 1,7 millioner mennesker. Tælles oplandet med så har den over 5,3 millioner. Det betyder også at du finder et væld af indkøbsmuligheder, mange museer, og alt hvad der forventes af en europas 7 største by.

Heidepark

Heidepark er en kæmpe forlystelsespark med over 850.000 kvm er en af de største forlystelsesparker i Tyskland. De er specielt kendt for deres fantastiske rutsjebaner, hvor den ene tidligere har været i Guiness Rekordbog for at være verdens højeste og hurtigste trærutsjebane. Den havde vi dog ikke glæden af, da den i øjeblikket er ved at blive opgraderet og først er tilbage i 2019. Hvis I vil besøge parken, så book billetten på forhånd, da der er en del penge at spare i forhold til at købe i døren.