Spar på sundheden? Her er hvordan du gør det billigst.

Inden du udbryder “Spar på sundheden”, det kan du da ikke skrive. Så er du i det mindste kommet ind for at se hvad det er jeg mener med det. For sundhed er vigtig for alle, og starten af det nye år er ofte fyldt med nytårsfortsætter af den ene eller anden karakter. Hvor den ene måske vælger at gå efter at kvitte smøgerne og den næste vil have en sundere livsstil, så er der også mange der gerne vil være mere økonomisk og værne om sin økonomi. Men der er ingen grund til at vente på at det bliver nytår, det gælder bare om at gå i gang med ændringerne med det samme.

Her på siden har der været skrevet mange sider om hvordan der kan spares penge i økonomien. Jeg hører ofte forskellige bekendte postulere at de ikke kan optimere mere på deres budget og de nærmest lever på en sten. Nu er jeg ikke i deres sko, og har deres synsvinkel på deres økonomi. Fra min synsvinkel ser det dog ud til at de ikke står og mangler noget. Specielt når de fortæller hvor meget mad de smider ud, om alle de gange de køber junk food eller spiser ude. Samt at de nu for 3 gang skal ud og rejse. Det er klart at vi alle har forskellige forudsætninger for hvor meget vi har at bruge på de daglige fornødenheder. I de senere år har der været stor fokus på madspild. Og med god grund, for i bund og grund er det jo som at smide penge ud. Det har jeg skrevet om her.  Det er et etisk godt sted at starte på en sundere livsstil. For fokuserer du mere på hvad du køber ind, og få det spist. Rent psykologisk trigger det dig til at tænke mere over hvad du putter i munden. Dermed burde det give dig en sundere livsstil og færre hurtige og usunde løsninger.

nytår

Som nævnt er en sundere livsstil det mange vælger som nytårsfortsæt. Til en sund livsstil hører typisk at stoppe med at ryge, drikke mindre alkohol, gå tidligere i seng, motionere mere og spise sundere. Det er også meget typisk områder der kommer til at koster flere penge i budgettet. Du kommer selvfølgelig til at spare penge når cigaretterne er lagt på hylden og du ikke længere har brug for nikotin plastre og tyggegummi. Det er tæt ved en af de dårligste og dyreste vaner du kan have dig. Overvægt, og følge sygdomme her af er den største trussel mod den danske sundhed. Årsagen er ligesom i USA for lidt motion og for dårlig mad. For hvor sjovt er det at leve længe og ikke være i stand til at bevæge sig, eller være afhængig af hjælpemidler for overhovedet kunne komme rundt?

Det er ikke gratis at leve sundt og motionere, men om det bliver meget dyrere end din normale måde at leve på er så spørgsmålet. For hvis du starter med at fokusere på at købe fornuftigt ind og udgå at smide mad væk, så er du godt i gang med maden. Læs mere i artiklen om at spare penge på madbudgettet.

Men for at holde den sunde livsstil så gør kostomlægning det ikke alene. Alle har godt af motion, da det giver rigtig meget både fysisk og psykisk. Det hjælper til at modvirke stress, det giver mere energi og mere overskud. Selvom det tager tid, og muligvis også koster nogle penge, så er det givet godt ud for at holde kroppen ved lige. Men hvad koster det at komme i gang? Det kan du læse mere om her.

Hjerte træning