Praktiske gøremål når man flytter

Praktiske gøremål

Skal man flytte er der en række praktiske gøremål der skal ordnes. Flyttesammen.dk har lavet en guide til hvad du skal huske når der sker en flytning af din adresse.

Over tid samler man en masse ejendele sammen, og det er sjældent man tager sig tid til at få ryddet op i det man har. Først flyttes det ind bagerst i skabet, derefter pakket i poser og kasser og kommer i kælderen eller på loftet.

Udnyt chancen for at få ryddet op i gemmerne, og få sorteret alle de ting fra du ikke længere har behov for. Det gør det nemmere at pakke sammen, og gør at du får plads til nye ting.

Når du pakker dine ejendele sammen er det vigtigt at overveje hvordan man pakker. brug tæpper eller avis papir rundt om glas og tallerkener.

Flyt lidt af gangen. Hver gang du besøger din nye bopæl tager du flyttekasser med i bilen, eller et par sportstasker med i Metroen. På den måde er der kun er de store genstande tilbage når de sidste ting skal flyttes.

Fordel bøger og øvrige tunge ejendele over flere kasser. En fyldt flyttekasse med bøger er næsten umulig at flytte rundt på, og bunden kan ryge ud.

Bøger er dejlige men tunge

Mangler du plads i den nye bolig

Der er til de fleste lejemål tilknyttet loftsrum eller kælderrum. Har du ikke plads til alle dine ejendele kan du hos Boxit, Easystorage, Shurgard eller lign. få ekstra opbevaringsplads.

Inden du overvejer at opmagasinere alle dine møbler i et betalt depot rum, er det en god idé at overveje om det er pengene værd. Det er nemlig ikke billigt, og der er stor forskel på priserne. En mulighed er at sælge møblerne, enten til venner og bekendte. Alternativt er qxl eller den blå avis gode bud hvis du skal af med møblerne. Ejer du mere værdifulde ting, kan online auktioner som Lauritz.com være et bedre bud.

En mere social måde at komme af med sine ekstra ting er på facebook, en af dine venner kunne mangle en sofa. Du kan desuden finde mange grupper hvor du kan sætte en annonce på med hvad du sælger, det virker fortrinligt.

 Rengøring og maling

I mange boligforeninger skal du gøre rent og male når du flytter fra lejligheden. Nogle af disse boligforeninger er dog meget omhyggelig i deres syn af lejligheden. I praksis vil det sige at du bruger tid på at male lejligheden men at viceværten ikke mener det er godt nok, og derfor skal dit indskud dække en maler. Det kan derfor være en god idé at søge på nettet efter om nogen har haft dårlige erfaringer med tilsyn efter at de er flyttet fra boligforeningen. Hvis man alligevel kommer til at betale maleren, kan man i det mindste spare tiden ved selv at male først.

Rengøring tager altid længere tid end forventet