Huskeliste ved flytning

Der er en række praktiske gøremål der skal laves når du flytter. Ikke mindst er det praktisk at danne sig et overblik over de omkostninger der er i forbindelse med flytningen. Det kan være at der er overlappende huslejer, at du har udgifter til indretning, maling mm. Det løber hurtigt op. Her på siden har vi lavet eksempler på budgetter, hvis du flytter hjemmefra, og hvis du flytter sammen med en bedre halvdel eller i et bofællesskab. Er du på jagt efter en huskeliste til de ting du har behov for at indkøbe når du flytter sammen med en anden, eller hjemme fra, så kan du finde dem her. Huskeliste flytte sammen, Huskeliste flytte hjemmefra. Nedenfor finder du din huskeliste ved flytning, som bl.a. dækker adresse flytning, indskud og boligstøtte.

Download PDF version af tipsne fra denne side.

Opsige nuværende lejemål

Der er typisk 1-3 måneders opsigelse på lejeboliger. Boligforeninger kan have ventelister, og du kan derfor være heldig at kunne opsige lejemålet tidligere, og slippe for at betale leje i perioden ud. Du kan læse perioden på din leje kontrakt. Er du i tvivl, så kontakt udlejeren. Bemærk at opsigelsen først er færdig når lejligheden er færdiggjort incl. flytte syn.

Undersøg om du ved udflytning har pligt til at rengøre og male. Der kan være ganske stor forskel på kravene ved udflytning. Et godt tip, er at snakke med viceværten og spørge indtil hvad der skal gøres, og hvor høje krav de har. Min erfaring er at der er stor forskel, og at visse boligforeninger helst vil have professionelle til at male og klargøre lejligheden ved udflytning. Derfor sætter de ekstremt høje krav, hvis man gør det selv. Derfor forhør dig ved viceværten, så du ikke bruger unødig tid og penge på at male, hvis det alligevel skal gøres om. Jeg har også været udefor bolig foreninger og udlejere der stiller maling til rådighed ved fraflytning. Der kan være mange penge at spare, så det er værd at undersøge.

Sørg for udlejer aflæser el, vand og varme, og husk at få en kvittering. På den måde er du sikret hvis der senere skulle opstå tvivl.

Download PDF version af tipsne fra denne side.

Adresse flytning

Meld flytning

Du har pligt til at melde flytning til folkeregisteret. Det kan med fordel gøres allerede 4 uger inden din flytning, men skal være gjort senest 5 dage efter. Det gøres nemt via borger.dk. Herefter får alle offentlige instanser, banker m.fl. besked om flytningen, og du slipper for at gøre mere.

Du kan få videresendt din post i 6 mdr. Du skal blot melde flytning til Post Danmark for at få videresendt din post. Servicen gælder 6 mdr, men du kan få perioden forlænget yderligere 6 mdr. Det er valgfrit om du ønsker at gøre det.

Hvis du flytter længere væk, kan du vælge en ny læge på borger.dk

Flytter du hjemmefra og modtager SU, meldes flytningen til SU kontoret og din uddannelsesinstitution.

Der er frit lægevalg, så længe det er indenfor 15 km af din bopæl og lægen har åben for tilgang. Det er desuden gratis at flytte læge hvis det sker samtidigt med at du flytter. Du kan skifte læge på her.

Husk at melde flytning til venner, bekendte, familie eller hvem du synes skal vide at du er flyttet.

Lån til indskud – Almen bolig

For at kunne låne til indskud, kræves det at du flytter i almen bolig. Herefter kan du søge kommunen om lån til indskud. Det kan enten gøres ved fysisk at møde op hos kommunen, eller alternativt kan det gøres hos borger.dk.

Lån til indskud, møbler og alt det andet.

Hvis du ikke har mulighed for at låne af kommunen, så er der heldigvis mange der står på spring for at låne penge ud. På grund af det antal virksomheder der låner penge ud, kan det være svært at finde den rette virksomhed at låne fra. For at du kan få overblikket over udbyderne, samt deres renter, så anbefaler jeg at læse vores Få et lån guide.

Flytning med børn

Der er forskellige regler alt efter hvilken kommune din nye bopæl befinder sig i. Det er derfor nødvendigt at kontakte kommunen for at høre nærmere om de muligheder der er. Du kan finde alle disse informationer på kommunernes hjemmesider. Det er selvfølgelig kun aktuelt hvis du flytter væk fra dit nuværende nærområde, og derfor får brug for en ny skole eller dagpasningstilbud.

familie-flytning

Boligstøtte / Boligsikring

Flytter du i lejebolig kan du undersøge om du kan få boligstøtte. Vær opmærksom på at der er specielle regler hvis du bor i et kollektiv bofællesskab.

Husk at have de rette forsikringer

Sørg for at du også på din nye bopæl er dækket rigtigt af dine forsikringer. Bor du i lejlighed, bør du undersøge, om boligforeningen har fælles glas- og sanitetsforsikring, som også dækker dig. Hvis ikke dette er tilfældet, skal du selv sørge for at tilkøbe denne dækning i din inboforsikring.

Generelle med gode råd

      • Lav et budget
      • Opret en budget konto i banken. Ring eller skriv til dem, det koster ikke noget, men gør det nemmere at lave budget.
      • Tilmeld dine regninger PBS, det kan du gøre via netbank når du modtager en regning.
      • Tilmeld dig så meget som du kan på E-Boks, jo mindre fysisk papir skal du holde styr på.
      • Opret en mappe til alle dine vigtige papirer, så de ikke bliver væk.
      • Tilmeld medielicens. Vær opmærksom på at hvis du deler en lejlighed med kammerater/veninder, så skal alle have en medielicens. Den følger nemlig personen, og ikke boligen.

Download PDF version af tipsne fra denne side.