Flytte sammen – Huskeliste

Skal du flytte sammen med kæresten, og har i ikke i forvejen de basale ting samlet sammen, så anbefaler jeg at i tager et kig på Flytte hjemmefra huskelisten. I den er der en mere udførlig beskrivelse af alle de ting man skal have med når man flytter, uden at have de basale ting på plads. Er du på udkig efter hvad du skal huske af praktiske ting i forbindelse med en flytning, så følg vores huskeliste ved flytning.

I nedenstående fokusere vi på hvordan der bliver plads til jer begge i jeres nye liv sammen.

For i har allerede tallerkener, bestik, glas, knive, pander, gryder, diverse køkkengrej. I har sikkert også sofa, sofabord, tv møbel, TV og hvad der ellers hører til i stuen. Det kan være i har et skrivebord, computer, kontorstol osv. I har garderobeskab, seng, håndklæder, tørrestativ, og alle de rengøringsartikler der skal til for at få jeres nye bopæl til at skinne som en sol. Det betyder også i nok har dobbelt op af mange ting.

Problemer der kan opstå når man flytter sammen

grisesofa-lille

Det er typisk ikke problemet, ikke at have ting nok, når man flytter sammen. Problemet er derimod at man er forelsket i den anden, men ikke nødvendigvis i den sofa som de bringer med. Det er derfor vigtigt at i er enige om hvad der skal med ind i den nye fælles lejlighed. Du finder mere inspiration til hvilke områder det er vigtigt at få drøftet inden i flytter sammen, læs Hvordan undgår man skænderier når man flytter sammen.

Kan i ikke blive enige om hvilken af jeres sofaer i skal have med, så køb en ny sofa som i begge kan blive enige om, sælg eller opmagasiner de gamle. Undgå at komme med i tv programmet Ekstreme samlere. Få ryddet op og solgt ud af de gamle ejendele, læs mere her: Ryd op og sælg dine gamle ejendele.

saelg

Der er rigtig mange der har svært ved at skille sig af med de ting som de har fået/købt igennem årene. Det betyder også at jo ældre du bliver, jo flere ting har du. Du kender det sikkert også fra dem du kender, de kasser du hjalp dem med at flytte ind i deres pulterum er vokset til endnu flere når du hjælper med at flytte næste gang, og de ting der ligger i kassen har ikke været brugt. Kan det sælges, sælg det, ellers giv det væk til frelsenshær eller lign. Det du ikke kan sælge og frelsenshær ikke vil have, smider du ud.

Det vil gøre det nemmere at indrette den nye lejlighed, pga. den mindre mængde inventar, bøger mm. der skal være plads til. Det betyder også at i sammen kan gå ud og købe nye ting, så i kan gøre det til jeres hjem, med jeres ting. Det er vigtigt at man ikke tror man lige kan gøre det i løbet af den kommende weekend, for det kommer til at tage tid. Specielt hvis du vil forsøge at sælge det hele. Det bliver mere en livsstil, hvor du løbende rydder ud i det gamle, så der bliver plads til noget nyt.

Inden du siger at der ikke er noget du kan skille dig af med, så kig i din bog reol, og i dit tøj skab. Er det vigtigt for dig at beholde alle de bøger du har læst, og som faktisk ikke var specielt gode? Har du stadig en trøje fra din konfirmation? Eller måske bukser du kunne passe for 10 år siden, der er 3 numre for små? Få nu ryddet op. Du får alligevel heller aldrig kigget i dine gamle noter fra skolen, nu har du jo google. 🙂

mangeboger

Hvad skal i have med i jeres nye lejlighed?

Når i har valgt hvor i vil flytte sammen, kan i benytte plan tegningen til at danne jer et overblik over hvordan hjemmet skal indrettes. I kan måle jeres eksisterende møbler og se om de størrelsesmæssig passer ind i det nye hjem. Det kan være der allerede her er møbler der ikke er plads til.

Hvad end i rydder op i jeres ejendele inden i flytter sammen eller ej, så skal der være plads til jer begge. Kommer i hver fra store boliger, og har massere af inventar, bliver i nødt til at få noget opbevaret. Få snakket om hvad der skal med i den nye lejlighed og hvad der ikke skal.

Økonomi når man flytter sammen

penge-penge-penge

Økonomi er altid et ømtåleligt emne, og det er derfor også vigtigt at få snakket om hvordan jeres fremtidige økonomi skal være. Hvordan deler i udgifterne til flytningen, med depositum, maling, nye møbler mm. Derudover skal i have drøftet hvordan i deler økonomi i dagligdagen. Er der gammel gæld, eller andet der skal tages hensyn til? Få inspiration til hvordan jeres kommende budget kan se ud. Har i behov for at låne penge for at betale indskud, møbler eller lign, så find den billigste måde at gøre det på her.

De sure pligter

Når i flytter sammen, så forsvinder opvasken ikke automatisk, der er ikke en husalf der støvsuger, og aftensmaden dukker ikke magisk frem af sig selv. Det er ikke det fedeste at snakke om inden i flytter sammen, men det er trods alt vigtigt. Det er vigtigt at afstemme hinandens forventninger, det kan være om små ting som hvor tit der skal støvsuges, eller om hvornår oprydningen er godkendt.

5 gode råd inden i flytter sammen

tips

 1. Flytter i sammen fordi det er praktisk?
  • Når i flytter sammen bør det være andet end pengene, der er motivationsfaktoren. Spørg dig selv, og svar ærligt på om i er så forelskede at du har lyst til at være sammen med hende hver dag fremover. Og om du føler det er gensidigt.
 2. Hvordan klarer i finanserne?
  • Som nævnt i et tidligere afsnit er økonomien noget der virkelig kan dræbe romantikken. Undersøgelser viser at det er noget af det par skændes mest om. Det gælder også om at være ærlige om jeres økonomi, så der ikke pludselig dukker skeletter frem fra skabet.
 3. Hvordan ser jeres forhold ud i fremtiden?
  •  Kan du se dig selv og din kæreste leve sammen resten af dit liv? Ønsker du at blive gift inden længe? Tjek dine egne forventninger af med din kæreste, om han/hun har det på samme måde. Hvis i er uenige, så kan det være i skal holde igen, og give det mere tid inden i tager beslutningen om at ligge husholdningen sammen
 4. Er du klar til at lære flere af din kæreste at kende?
  • Det kan ikke undgås at i kommer til at opleve mere af kæresten, både de gode og de mindre gode sider. Dine dårlige vaner bliver sværere at skjule, og det kan være i kommer til at gå hinanden på nerverne. Du skal gøre dig klar på hvad du går indtil, og det kan give anledning til konflikter.
 5. Kan du vinke farvel til din alene-tid?
  • Din kæreste er der måske når du kommer hjem fra arbejde. Han/hun er der når du skal slappe af om aftenen, og når du står op om morgenen. Der skal muligvis tages hensyn til andre madvaner, andre tv programmer om aftenen. Hvad skal der ske når kæresten har venner på besøg? Det kan virke som en lille ting inden i flytter sammen, mens det efter i er flyttet sammen, kan komme til at fylde mere og mere.